Er zijn: 28 gasten online
 
http://ondernemerscollectief.nl
helft van de zzp'ers bewust geen AOV1

Nieuwsoverzicht week 45: helft van de zzp'ers bewust geen AOV

Deze week in het nieuws: de helft van de zzp'ers heeft bewust geen AOV, driekwart van de zzp'ers doet zijn eigen boekhouding en de Belastingdienst gaat startende ondernemers ondersteunen bij hun belastingzaken.

Helft van de zzp'ers bewust geen arbeidsongeschiktheidsverzekering
Bijna 80% van de zzp’ers is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. De helft daarvan kiest er bewust van zich niet te verzekeren. Dat blijkt uit de ZZP Succes Index, uitgevoerd door GfK in opdracht van ABN AMRO.

Ondanks dat meer dan 80% van de zzp’ers wel verwacht het ondernemerschap voort te zetten, is dat voor het grootste gedeelte van hen geen reden om maatregelen te nemen tegen arbeidsongeschiktheid. Dit ondanks dat de financiële situatie van zzp'ers over het algemeen is verbeterd in de afgelopen jaren. Veel zzp'ers vinden zo'n verzekering te kostbaar of hebben zelf geld opzij gezet om zich te kunnen redden bij arbeidsongeschiktheid.

Overigens gelooft zo’n 75% van de gevestigde zzp’ers – en de helft van de startende zzp’ers, dat een verplichte AOV geen oplossing is.


Lees hier het hele bericht.

TIP Wil je drie gratis AOV offertes opvragen? Hier lees je meer.

Driekwart van zzp'ers doet boekhouding zelf
Uit onderzoek van Appwiki blijkt dat veel ondernemers nog niet efficiënt hun boekhouding te doen: slechts 2% van alle MKB’ers zegt volledig efficiënt te werken. Veel tijd van hun gemiddeld elf uur-durende werkdag wordt nog besteed aan taken die geautomatiseerd kunnen worden, zoals boekhouding, facturatie of het maken/opvolgen van offertes. Minder dan de helft van de MKB’ers zegt gebruik te maken van software in ‘de cloud’.

Zo’n 75% van de zzp’ers doet zelf zijn boekhouding. Vier op de tien van hen geeft aan dat ze tussen 10% en 25% van hun tijd kwijt zijn aan het doen van administratie. Met name de btw-aangifte kost veel tijd.

Lees hier hoe je tijd op je administratie- en boekhoudingwerkzaamheden kunt besparen.

Belastingdienst gaat startende ondernemers helpen
Deze week meldden we al dat de Belastingdienst startende ondernemers gaat helpen bij belastingzaken. Op de Startersdag van de Kamer van Koophandel lanceerde de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’.

Met de campagne wil de Belastingdienst startende ondernemers en zzp’ers ondersteunen in hun administratie en aangifte. Speciale ‘Startersvoorlichters’ zouden zzp’ers telefonisch of per mail kosteloos moeten helpen bij Belastingzaken.

Lees hier nogmaals het hele bericht.